Younity logo

Tyresö Yogacenter

Younity Peaceful Meetings

ACT Terapi

Terapeut under utbildning

Undviker du situationer för att det väcker obehagliga känslor eller säger dina tankar att du inte kommer klara något du gärna vill göra. Då kan ACT- terapi hjälpa dig vidare.

Du kan ansöka om att bli träningsklient hos terapeut under utbildning. Utbildningen som terapeuten går är en 2-årig steg 1 / basutbildning inom psykoterapi baserad på Acceptance Commitment Therapy (ACT) och brukar kallas tredje vågens beteendeterapi. Terapeuten går i kontinuerlig handledning under utbildningen på HumaNova i Stockholm.

Du kan träffa terapeuten på plats i studion, annat mötesrum, digitalt eller utomhus.

Vi kommer överens om det som passar dig och dina behov. Vill du delta i en kurs där yoga och ACT vävs samman ? Läs mer om kursen Få kraft & lust tillbaka .

Vad är ACT-terapi

Lyfter fram balansen mellan acceptans och förändring.

ACT är en evidensbaserad psykoterapiform som lyfter fram balansen mellan acceptans och förändring, mellan inre perspektivtagande och mindfulness i kombination med aktiv handling. ACT ger verktyg både på det inre och det yttre planet, och genom att lägga vikt vid förmågan till perspektivtagande snarare än analys och ”bearbetning” kan ACT erbjuda genvägar till förändring också i lägen som kan verka mer eller mindre fastlåsta.

Inom ACT finns olika tekniker och övningar många av dem bygger på medveten närvaro och acceptans inför bland annat de obehagliga känslor och tankar vi har. Metoden har i forskning visat sig effektiv mot stress, smärta och depressioner. Även ångest, ätstörningar och övervikt har i ett antal studier blivit hjälpta på olika sätt av ACT. Vissa klienter med kraftigare ångest t ex kan behöva annan terapi först.

Anlita oss

Vill du eller någon du känner bli träningsklient?

För att bli träningsklient behöver du ha fyllt 18 år. Det är också viktigt at du är intresserad och motiverad att arbeta med din personliga utveckling. Att vara träningsklient innebär att du under visst antal tillfällen träffar terapeuten för att utforska hur dina tankar och känslor påverkar din tillvaro och välmående.

Du får hjälp synliggöra ditt förhållningssätt till tankar och hur de kan stå i vägen för dig att leva fullt ut eller att känna livglädje. Vi accepterar det som skaver i stället för att undvika det jobbiga. Fokus riktas till det som är meningsfullt och vilken funktion tankar och känslor har. ACT innefattar både samtal, att vi prövar nya beteenden, övningar och metaforer.

Om du vill, läs och besvara frågorna som finns i Klientformuläret ovan, som ett sätt att starta igång processen.

Session med terapeutkandidat kostar 500 kr per gång.

Kontakta aktuell terapeut direkt: Minna Fahlström 073-820 48 00.

En cirkulär staty i sten.
Boka nu