Younity logo

Peaceful Younity

Tyresö / Älta Yogacenter

Klassguide

Vår klassguide

Vilken yoga passar just dig?

Andning

Balanserande & lugnande

Pranayama kallas yogans sätt att träna andningen för att stimulera flödet av livsenergi. Du kan påverka flera autonoma, icke viljestyrda, funktioner i kroppen, genom att ändra din andning. Andning hjälper syresättning, rensar ut koldioxid, masserar organ, tarmar, bidrar till rygghälsa och minska inflammationer i kroppen. Att massera sig själv inifrån genom sina djupare medvetna andetag kan vara både lugnande, stressreducerande, en ögonöppnare för ökat välbefinnande. Erbjuds även som kurs och workshops. På denna klass utforskar och praktiserar vi olika tekniker för att lugna, balansera eller mobilisera kraft för att stärka lungorna och diafragman. I sittande och liggande. Avslutas i savasana.

Yinyoga

Stilla & återhämtande

Vilsam och återhämtande yoga med rötter i TCM ( traditional kinesisk medicin). Fascia, senor, ligament och leder, återfuktar, frigörs och mjukas i stilla positioner med specifika områden i fokus. Muskler tillåts slappna av när ditt parasympatiska nervsystem börjar släppa på spänningar och stress i kroppen. Observation av fysiska senstationer ges utrymme. Någon form av andningsfokus ingår alltid. I övrigt får din naturliga andningen flöda på. Passar alla som vill ha en stillsam yoga med mindfulness och meditativ upplevelse. Avslutas i savasana.

Hathayoga

Fysiskt & kraftfull

Hatha är grunden till all fysisk yoga. Flödande från en position till en annan och längre hållna portioner för utforskande i kroppen. Närvaro och andning är centralt. Klassen kan innehålla solhälsningar, stående positioner, balans, bakåtböjningar, framåtfällningar, rotationer, skulderstående eller huvudstående. Klassen följer ingen given serie utan läraren varierar klassupplägget till individerna i gruppen. Ibland kraftfullare andra gånger mjukare. Vi bygger naturlig en starkare och friare kropp för bättre cirkulation och vitalitet. Du yogar alltid utifrån dina förutsättningar och får guidning modifiera. Hatha passar både en van yogi och dig som är ny. Finns olika längd och fokus på hathaklasserna. Avslutas i savasana.

Terapeutisk yoga

Frigörande & avkopplande

All yoga är terapeutisk när man tillåter sig vara medvetet närvarade och anpassa till sin dagsform. Frigör spänningsmönster genom mjukt smörjande dynamiska rörelser när vi praktiserar i lite längre sekvenser för att stimulera nervssystemet. Mjukt, långsamt och närvarande. Skönt och avkopplande. Passar många i alla åldrar som vill utforska sin kropp. Klasserna är fria från solhälsningar och nedåtvända hundar. Leder och ryggrad, bäcken, nacke, höfter, hän ider, axlar och fötter är det vi lugnt smörjer igenom. Dessa klasser är ofta minst 90 minuter för att hinna med de lite längre rörelsesekvenserna. Avslutas i savasana.

Morgonyoga

Uppvärmande & energigivande

Ladda energi och fokus inför dagen med närvaro, andningsfokus och rörelser.. Muskler aktiveras och leder mjukas igång. Medveten andning skapar förutsättningar för bättre motståndskraft mot stress under resten av dagen. Övningar för starkare mage och rygg för bättre hållning. Särskilt bra att börja med morgonyoga om du sitter mycket under dagen. Erbjuds som livstreamade klasser via Zoom och i studion.

SomaMove

Flödande & grundande

SomaMove® är holistisk fysträning som är atletisk och mjuk. Med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där du får styrka, rörlighet, stabilitet, kondition och balans liksom på köpet. Rörelse i stående eller fyrfota, under ca 45 minuter till instrumental musik. Frigörande andning. Du använder dina fötter och händer som aktiva utgångspunkter för de olika rörelserna. Anpassningar föreslås för att utmana mer eller mindre i rörelserna. Mjukare och starkare med denna barfotaträning som har influenser från yoga, dans och kampsport.

Boka nu