Younity logo

Peaceful Younity

Tyresö / Älta Yogacenter

Kurser & event

Kurser & Event

Här hittar du aktuella och bokningsbara kurser, workshops och event

´

RELEASE, RELAX, RESTORE

Frigör, mjukna och vila i 3 timmar.

Vi mjukar upp kroppen med långsamma terapeutiska övningar för att utforska, stärka och frigöra . Vi jobbar både dynamiskt som i hathayoga och i stilla positioner som vi gör i yinyoga. Vi vänder också yogabollar för att hjälpa muskler slappna av, kroppens fascia mjukas upp och återfuktas.

Medveten andning och mindfulness d v s att träna sig i att vara medvetet närvarande är som alltid en del i praktiken.Terapeutiskt och läkande för celler och nervsystem.

Passar dig som är nyfiken på att utforska kroppen.Vill du ge dig själv tid för att mjukna, frigöras och kanske upptäcka muskler du glömt bort, få vila och återhämtning så boka dig.

En riktig reboot av ditt nervsystem. All utrustning finns i studion.

Avgift: 450 kr

Tid kl: 15.00-18.00

LYMFYOGA 7 x 90 min

Terapeutiska yogaövningar för att frigöra, andas med fokus på stimulera lymfsystemet och lugna nervsystemet.

Vi ger oss tid och jobbar mjukt dynamiskt och långsamt.

Vi kanske även bjuder in några mjuka dynamiska rörelser för cirkulation och flöde.

Förlänger, stärker, tränar balans, rotationer och närvaro genom rörelse och andning för att ge lymfsystemet nödvändig cirkulation. Vi avslutar med en längre guidad vila för optimal återhämtning för kropp och nervsystem.

Kroppen får hjälp att rensa ut och självläka.

Har du mycket celluliter, kanske ödem, återkommande huvudvärk eller andra besvär som kan ha koppling till ditt lymfsystem och fascia.

Du kan vara helt ny till yoga. All utrustning finns i studion.

Kursen är på 7 tillfällen vecka 45 + 51.

Kursstart: Tisdag 8/11

Tid: 18.30-19.45

Avgift: 1300 kr

Minst 4 deltagare för att kursen ska genomföras.

Yinyoga för nybörjare

Fokus på kroppens fascia / bindväv, leder och ligament.

I stilla positioner låter vi vävnader mjukas upp och återfuktas samtidigt som vi tillåter det aktiva nervsystemet koppla ned. Du får vilsam återhämtning i kropp och sinne.

Vi kanske även bjuder in några mjuka dynamiska rörelser för cirkulation och flöde.

Mindfulness , fokusering och träning i att släppa taget om fysiska spänningar, mentala och känslomässiga hinder.

En slags reset för dig själv

Du behöver inte ha någon tidigare yogaerfarenhet. Det här passar dig som är nyfiken på en stillsam utforskande praktik för att få slappna av och uppleva din kropp inifrån och ut.

Mamma/ Baby yoga

I lugnt tempo får du komma igång efter förlossningen och de stora förändringar som skett i din kropp under graviditeten. Vi jobbar med hela kroppen och väcker upp muskler som kanske varit lite bortglömda en tid.

Att stärka ryggen, magen, bäckenet, hitta lugn och styrka med andningen samtidigt tar vi hänsyn till bebisarnas behov. Ett fint tillfälle att göra något tillsammans med ditt barn och träffa andra i samma situation. Det är bra om barnet inte kan krypa än. Yogan utförs barfota i mjuka bekväma kläder. Yogamatta och andra tillbehör finns hos oss. Inga förkunskaper krävs.

Kursstart: Ny omgång startar i oktober/ november

Tid:

Antal tillfällen:

Avgift:

Lärare: Heléne Lindberg

Heléne har gedigen erfarenhet av att guida yogaklasser för gravida och är även MammaMagetränare, massageterapeut med särskild inriktning på behandling av gravida och nyblivna mammor.

Kontakta gärna Heléne direkt om du vill bolla eller få veta mer om kursen via mejl till helene.lindberg@novasensum.se.

Gravidyoga

Bevara styrka, rörlighet, balans och uthållighet under din graviditet samt förbered dig för tiden efter förlossningen.

Vi jobbar med hela kroppen i ett lugnt tempo med inslag av lättare stående övningar för att få upp lite värme och cirkulation. Andningsövningar och bäckenbottenträning är också viktiga inslag i vår gravidyoga.

Yogan utförs barfota i mjuka bekväma kläder, yogamatta och andra tillbehör finns hos oss.

Har du bäckensmärtor (eller andra besvär) kan du delta ändå, vi anpassar för var och ens behov. Att ta hand om sig själv under graviditeten gör den förhoppningsvis lite lättare samt att du går in med bättre förutsättningar inför din förlossning och första tiden som nybliven mamma.

Varmt välkommen till en liten grupp där alla blir sedda och hjälpta. Inga förkunskaper krävs, kom som du är!

Kursstart: Måndag 7/11

Tid: 17.45-19.00

Antal tillfällen: 4ggr

Avgift: 1000 kr

Lärare: Heléne Lindberg

Heléne har gedigen erfarenhet av att guida yogaklasser för gravida och är även MammaMagetränare, massageterapeut med särskild inriktning på behandling av gravida och nyblivna mammor.

Kontakta gärna Heléne direkt om du vill bolla eller få veta mer om kursen via mejl till helene.lindberg@novasensum.se

FÅ KRAFT & LUST TILLBAKA

En kurs med Yoga och terapi i grupp (KBT/ACT) 12 timmar

Holistisk kurs med kropp och själ i fokus. Att utforska både de fysiska, emotionella, mentala utmaningarna och möjligheterna ges utrymme.

Under kursen kombinerar vi fysisk yoga med inslag från ACT terapi. Yogan med medveten andning hjälper till att vitalisera, stärka, frigöra och återhämta kroppen. Kroppen behöver rörelse och sinnet vila.

Själen får utrymme genom att praktisera psykologisk flexibilitet, där ditt förhållningssätt till dina tankar och känslor tydliggörs. Perspektivtagande för att utforska hur du kan välja mer funktionella strategier när du möter motstånd eller framtida utmaningar. Vid varje tillfälle används en del av kurspasset till fysisk yoga, andningsträning och andra delen till övningar i compassion, mindfulness och beteendeterapin ACT, där gruppen blir en resurs i perspektivtagandet.

Att befinna sig i dåtid eller framtid och sällan närvarande i nuet ökar risken för depressioner, utmattning och ångest. Lugnt och långsamt bygger du upp dig inifrån andetaget och kroppens förutsättningar. I det här forumet är det ok att vara och din dagsform avgör alltid din yogapraktik. Vi tillåter sårbarheten ta plats och möta det som skaver. Om du känner dig orkeslös, rådvill inför ett vägval eller är sjukskriven är det här en kurs för dig.

Vi kommer att gå systematiskt tillväga där du får tid att föra en reflektionsbok under kursens gång. Målet är att du ska komma i kontakt med vad som verkligen är viktigt för dig, ger dig mening och lust i livet. Använda det som kompass för dina val och beslut.

Erbjuds i kursformat dag-eller kvällstid alt som intensivkurs under en vecka

Intensivkurser 3 x 4 timmarsblock

Kursstart i september/oktober

Avgift: 2950 kr

Digital morgonyoga

Flera ggr i veckan, boka dig i schemat.

Skapa dig en hållbar vana med regelbunden morgonyoga tillsammans med andra.

En skön start på morgonen när sinnet är stilla och kroppen fått vila,

Vi väcker och förbereder kroppen inför dagens utmaningar, stillasittande och medvetandegör oss om kroppens behov av cirkulation och fysisk aktivitet. Att möta sig själv med självmedkänsla stärker livskänslan och kroppen. Och att träna närvaro och andning stärker din motståndskraft mot stress.

Du utgår från ditt befintliga skick och blir guidad genom olika positioner och flöden. När vi möter oss själva med nyfikenhet och öppnar upp så gör det något med känslan inför resten av dagen. Vi praktiserar även några minuters medveten andning och kortare vila för att integrera effekterna i nervsystemet samt sätta intentionen för dagen.

Utforskande och fysiska positioner för flöde där vi väcker muskler och mjukar vävnader. Klasserna kommer se lite olika ut från gång till annan för att ge kroppen variation.

Senioryoga för dig 70 +

När vi blir äldre är det extra viktigt att upprätthålla sin rörlighet, styrka och balans för att undvika fall och skador. I yoga stärker vi muskler och leder samt ökar cirkulationen i kroppen.

Yoga är en skonsam träning för både kropp och själ som bidrar till ökad kroppsmedvetenhet. Vi kommer att utföra mjuka rörelser, med utgångspunkt i varje deltagares förutsättningar, samt andningsövningar och avslappning.

Andningsövningar är centrala i alla yogaformer och bidrar till att släppa spänningar i kroppen, varva ner mentalt och få återhämtning.

Kursen är upplagd så att den kan tillgodose varje persons förutsättningar och behov. Yoga handlar inte om prestation utan snarare om att lära känna sin kropp, med dess förutsättningar och begränsningar.

Andas - Andning & Meditation

Andning & Mindfulness

Stillhet och närvaro.

Den här kursen är för dig som vill utforska hur det är att regelbundet träna andning och stillhet. Prova olika sätt att andas och uppleva effekterna och utforska vad som händer i kroppen. Du kommer ge dig själv bättre förutsättningar att kunna andas djupare och slappna av mer vilket kan bidra till bättre sömn, minska oro, ältande.

Eller så vill du helt enkelt bara träna medveten andning för att få bättre utväxling i din konditionsträning. En klass med andningsövningar (pranayama) och medveten närvaro och delvis tystnad. Vi inleder med några uppmjukande stretchövningar för att skapa plats för andetaget du behöver inte vara ombytt. Andningen påverkar ditt nervsystem och är involverad i flera olika processer i din kropp och ytterst central för din fysiska och psykiska hälsa. Varje tillfälle är 30 min och kursen pågår under 6 veckor.

Varje tillfälle är 45 min.

Du kan även välja att gå sporadiskt och då boka drop-in plats.

Eller köpa ett medlemskap Klippkort som du kan nyttja på alla klasser eller klippkort enbart för denna klass.

Aktuella event

Här ser du aktuella event som gäller just nu.

GONGYOGA

Varmt välkommen på Gongbad!

Ett effektivt och spännande sätt att slappna av på, bli mer kreativ och få bättre sömn!

Det kommer vara en stunds yogaövningar för att släppa fysiska spänningar. Tänk dig att sen bara ligga och lyssna på härliga och välgörande ljud och känna vibrationer från en 1 meter stor Gong-Gong!

Din kropp får en inre massage och sinnet får en skön vila från tankar och stress.
I priset ingår även te och snacks.

Avgift: 400 kr


Om Mattias

Mattias Sundman är utbildad Gongmästare och Yogalärare och har spelat Gong i över 7 år. Han håller företagsevent och regelbundna klasser runt om i hela Stockholm. Han är även ofta med på olika event, festivaler och håller även utbildningar. Han älskar att dela sin passion med Gongen och spelar alltid från hjärtat och för världsfred.

Läs mer om Mattias på: http://www.feelthevibes.se

FÖRELÄSNING

OM KVINNORS HÄLSA UR ETT AYURVEDISKT PERPEKTIV

Nya datum 2022 kommer inom kort

Att vara kvinna, eller att leva nära en, kan ibland vara en riktig berg och dalbana av hormoner, pms och ojämn ork. Samtidigt är kvinnan oerhört stark, vis och behöver en helt annan diet och livsföring än en man. Alla kvinnor upplever olika symptom vid mens och menopaus. Vissa märker knappt någon skillnad och vissa upplever alla möjliga symtom, i värsta möjliga form. I denna föreläsning som ges på engelska berättar Dr Sangeeta om menscykeln, mensbesvär och klimakteriet utifrån ayurvedans filosofi. Sangeeta talar svenska och kan även förklara ifall något är otydligt på engelska.

Du får råd om mat och örter i förebyggande syfte och vid obalanser. Råd och tips för förebygga och korrigera mensvärk, pms, värmevallningar, sömnbesvär och humörsvängningar utan värktabletter, antidepressiva piller och syntetiskt hormon.


Om Dr.Sangeeta

Dr. Sangeeta är utbildad Indisk Vaidya, Ayurvedisk läkare, från Kerala, Indien. Hon har genomgått en 6-årig utbildning som därefter byggts på med en panchakarma-träning från Kottakkal Arya Vaidya Sala Research center i Kerala. I senaste numret av tidningen Hälsa finns en artikel med Sangeeta. Hennes specialaområden är mag- och tarm problem, sömnsvårigheter, stresshantering och kvinnosjukdomar mm. Sedan 1994 har Sangeeta arbetat med ayurveda på olika sjukhus i Indien och sedan 2004 är hon bosatt i Sverige och håller utbildningar både i egen regi och på yogalärarutbildningar.

WORKSHOP

Prova-på-klass för Nybörjare 90 min

Vill du veta mer om yogan, andning och prova hur det är.

Avgift: 150 kr/pp

Minst 4 deltagare.

Klangmeditation & Soundhealing

Välkommen på soundhealing. En ljudresa där tonerna och vibrationerna från klang- och kristallskålar bjuder in dig till en stunds djup återhämtning. Allt du behöver göra är att ligga ner och ta emot de läkande klangerna som verkar ända ner på cellnivå.

De hjälper att på ett kravlöst sätt lösa upp stress, trötthet och även trauman som kroppen lagrat. En känsla av djup avslappning, närvaro och att vara fylld med energi är vanliga upplevelser.

Boka