Younity logo

Tyresö Yogacenter

Younity Peaceful Meetings

Kurser & event

Aktuella kurser

Här ser du aktuella kurser som gäller just nu.

Yinyoga för nybörjare

Fokus på kroppens fascia / bindväv, leder och ligament.

I stilla positioner låter vi vävnader mjukas upp och återfuktas samtidigt som vi tillåter det aktiva nervsystemet koppla ned. Du får vilsam återhämtning i kropp och sinne.

Vi kanske även bjuder in några mjuka dynamiska rörelser för cirkulation och flöde.

Mindfulness , fokusering och träning i att släppa taget om fysiska spänningar, mentala och känslomässiga hinder.

En slags reset för dig själv

Du behöver inte ha någon tidigare yogaerfarenhet. Det här passar dig som är nyfiken på en stillsam utforskande praktik för att få slappna av och uppleva din kropp inifrån och ut.

Kursstart: Torsdag 21/4 2022

Datum: 21/4, 28/4, 5/5, 12/5 och 19/5

Tid: 20.00-21.15

Avgift: 1250 kr

Yogalärare: Johanna Ramstedt

Mindful Barnyoga 7-9 år

Mindful Yoga för barn 7-9 år.

En stund för ditt barn att släppa krav på prestationer, få vila och aktivt jobba med att känna kroppen och andetaget. Barnen tränar på skillnaden mellan spänning och avslappning. Vi prövar sinnesövningar och olika övningar för avslappning, andning och fysiska yogapositioner för bl a balans och ökad kroppskännedom på ett lekfullt sätt.

Yoga och avslappning motverkar stress, huvudvärk, oro och kan ge ditt barn verktyg för livet.

Från det år barnet fyller 7.

Kursstart: Tisdag 19/4 2022

Datum: Tisdagar följande datum 19/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5 och 24/5

Tid: 16.30-17.30

Antal tillfällen: 6

Avgift: 950 kr

Lärare: Kristin Jennefelt

Kristin Jennefelt som är utbildad instruktör inom mindfulness, yoga och andning har mycket erfarenhet av att leda barn som bl a simlärare.

Har du frågor om innehåll eller vill bolla något om ditt barn kan du kontakta Kristin direkt på kristin@jennefelt.se.

Gravidyoga

Bevara styrka, rörlighet, balans och uthållighet under din graviditet samt förbered dig för tiden efter förlossningen.

Vi jobbar med hela kroppen i ett lugnt tempo med inslag av lättare stående övningar för att få upp lite värme och cirkulation. Andningsövningar och bäckenbottenträning är också viktiga inslag i vår gravidyoga.

Yogan utförs barfota i mjuka bekväma kläder, yogamatta och andra tillbehör finns hos oss.

Har du bäckensmärtor (eller andra besvär) kan du delta ändå, vi anpassar för var och ens behov. Att ta hand om sig själv under graviditeten gör den förhoppningsvis lite lättare samt att du går in med bättre förutsättningar inför din förlossning och första tiden som nybliven mamma.

Varmt välkommen till en liten grupp där alla blir sedda och hjälpta. Inga förkunskaper krävs, kom som du är!

Kursstart: 25 april 2022

Datum: 25/4, 2/5, 9/5, 16/5, 23/5 samt 30/5

Tid: 18.00-19.15

Antal tillfällen: 6

Avgift: 1500 kr

Lärare: Heléne Lindberg

Heléne har gedigen erfarenhet av att guida yogaklasser för gravida och är även MammaMagetränare, massageterapeut med särskild inriktning på behandling av gravida och nyblivna mammor.

Kontakta gärna Heléne direkt om du vill bolla eller få veta mer om kursen via mejl till helene.lindberg@novasensum.se

Ryggyoga

Under denna kurs stärker vi rygg och mage, frigör spänningar i bröstrygg, axlar och skulderparti och mjuka upp i höfter. Du kommer att få utforska kroppen och ditt förhållningssätt till kroppen. Och genom medveten närvaro uppleva hur ryggen svarar på olika rörelser och positioner. Den har sin grund i fysisk hathayoga där yogans olika aspekter som närvaro, andning och det holistiska förhållningssättet är utgångspunkten för din ryggyoga.

Du kan vara nybörjare, ung eller äldre spelar ingen roll. I yoga utgår vi från våra individuella förutsättningar. Genom medvetna andetag släpper vi också på spänningar och stress vilket bidrar till ökad upplevelse av återhämtning i både kroppen och sinnet. Varje klass avslutas i vila. All utrustning som behövs finns i studion. Mjuka kläder som du kan röra dig fritt i. Inga skor behövs.

Kursstart: Söndag 13/2 2022

Datum: 13/2, 20/2, 13/3

Tid: 15.00-17.00

Antal tillfällen: 3

Avgift: 1650 kr

Yoga & ACT-terapi för helhetshälsa

FÅ KRAFT & LUST TILLBAKA

Holistisk kurs med kropp och själ i fokus. Att utforska både de fysiska, emotionella, mentala utmaningarna och möjligheterna ges utrymme.

Under kursen kombinerar vi fysisk yoga med inslag från ACT terapi. Yogan med medveten andning hjälper till att vitalisera, stärka, frigöra och återhämta kroppen. Kroppen behöver rörelse och sinnet vila.

Själen får utrymme genom att praktisera psykologisk flexibilitet, där ditt förhållningssätt till dina tankar och känslor tydliggörs. Perspektivtagande för att utforska hur du kan välja mer funktionella strategier när du möter motstånd eller framtida utmaningar. Vid varje tillfälle används en del av kurspasset till fysisk yoga, andningsträning och andra delen till övningar i compassion, mindfulness och beteendeterapin ACT, där gruppen blir en resurs i perspektivtagandet.

Att befinna sig i dåtid eller framtid och sällan närvarande i nuet ökar risken för depressioner, utmattning och ångest. Lugnt och långsamt bygger du upp dig inifrån andetaget och kroppens förutsättningar. I det här forumet är det ok att vara och din dagsform avgör alltid din yogapraktik. Vi tillåter sårbarheten ta plats och möta det som skaver. Om du känner dig orkeslös, rådvill inför ett vägval eller är sjukskriven är det här en kurs för dig.

Vi kommer att gå systematiskt tillväga där du får tid att föra en reflektionsbok under kursens gång. Målet är att du tydligare ska kunna känna vad som ger dig meningsfull riktning och lust för att använda det som guide i hur du väljer att agera och leva framåt. Välj kvällskurs eller dagkurs.

Kursstart i mars 2022

Digital morgonyoga

2 ggr x 30 min / vecka, Live hemma hos dig tisdagar & torsdagar

Skapa dig en hållbar vana med regelbunden morgonyoga tillsammans med andra.

En skön start på morgonen när sinnet är stilla och kroppen fått vila,

Vi väcker och förbereder kroppen inför dagens utmaningar, stillasittande och medvetandegör oss om kroppens behov av cirkulation och fysisk aktivitet. Att möta sig själv med självmedkänsla stärker livskänslan och kroppen. Och att träna närvaro och andning stärker din motståndskraft mot stress.

Du utgår från ditt befintliga skick och blir guidad genom olika positioner och flöden. När vi möter oss själva med nyfikenhet och öppnar upp så gör det något med känslan inför resten av dagen. Vi praktiserar även några minuters medveten andning och kortare vila för att integrera effekterna i nervsystemet samt sätta intentionen för dagen.

Utforskande och fysiska positioner för flöde där vi väcker muskler och mjukar vävnader. Klasserna kommer se lite olika ut från gång till annan för att ge kroppen variation.

Kursstart: Tisdag 15 mars 2022

Tid: Kl 06.15-06.45.

Aktuella veckor: 11. v 12 endast tisdag, 14-15, 17 = 9 tillfällen.

Avgift: 1350 kr.


Flera i familjen kan yoga med utan extra kostnad.

Missar du någon morgon, får du länk till yogaklassen som gäller 7 dagar. Kan du bara vara med live 1 dag/ veckan och vill ha en inspelad variant av den andra klassen betalar du samma pris.

Vill du bara vara med 1 dag / veckan utan länk, i så fall är det möjligt till avgiften 1000 kr för 6 ggr.

Boka dig på första datumet så är du inbokad på samtliga tisdagar och torsdagar under perioden. Jag mejlar Zoomlänk inför varje vecka senast söndag kväll.

(Vill du i stället delta enstaka gång boka i stället tjänsten Digitala Morgon yoga Drop-in 200 kr/ gång)

Senioryoga för personer som är 60+

När vi blir äldre är det extra viktigt att upprätthålla sin rörlighet, styrka och balans för att undvika fall och skador. I yoga stärker vi muskler och leder samt ökar cirkulationen i kroppen.

Yoga är en skonsam träning för både kropp och själ som bidrar till ökad kroppsmedvetenhet. Vi kommer att utföra mjuka rörelser, med utgångspunkt i varje deltagares förutsättningar, samt andningsövningar och avslappning.

Andningsövningar är centrala i alla yogaformer och bidrar till att släppa spänningar i kroppen, varva ner mentalt och få återhämtning.

Kursen är upplagd så att den kan tillgodose varje persons förutsättningar och behov. Yoga handlar inte om prestation utan snarare om att lära känna sin kropp, med dess förutsättningar och begränsningar.

Anna-Lena McDaniel

Anna-Lena McDaniel har utbildat sig i yogans hemland Indien där hon bodde under några år. Hon är utbildad i flera olika yogaformer men har sin grund i traditionell Hathayoga, vilket hon har kompletterat med utbildningar i anatomi och biomekanik. Anna-Lena utbildade sig till dansare i USA på 1980-talet och är även utbildad gymnasielärare i svenska och historia.

Kursstart: Fredag 22 april

Tid: kl 9.00- 10.00

Antal ggr: 6 datumen 22/4, 29/4, 6/5, 13/5, 20/5 samt 3/6.

Avgift: 1500 kr

Aktuella event

Här ser du aktuella event som gäller just nu.

GONGYOGA

Varmt välkommen på Gongbad!

Ett effektivt och spännande sätt att slappna av på, bli mer kreativ och få bättre sömn!

Det kommer vara en stunds yogaövningar för att släppa fysiska spänningar. Tänk dig att sen bara ligga och lyssna på härliga och välgörande ljud och känna vibrationer från en 1 meter stor Gong-Gong!

Din kropp får en inre massage och sinnet får en skön vila från tankar och stress.
I priset ingår även te och snacks.

Datum: Onsdag 6 april 2022 kl 18.30-20.00

Avgift: 400 kr


Om Mattias

Mattias Sundman är utbildad Gongmästare och Yogalärare och har spelat Gong i över 7 år. Han håller företagsevent och regelbundna klasser runt om i hela Stockholm. Han är även ofta med på olika event, festivaler och håller även utbildningar. Han älskar att dela sin passion med Gongen och spelar alltid från hjärtat och för världsfred.

Läs mer om Mattias på: http://www.feelthevibes.se

RELEASE, RELAX, RESTORE

Frigör, mjukna och vila i 3 timmar.

Vi mjukar upp kroppen med långsamma terapeutiska övningar för att utforska, stärka och frigöra . Vi jobbar både dynamiskt som i hathayoga och i stilla positioner som vi gör i yinyoga. Vi vänder också yogabollar för att hjälpa muskler slappna av, kroppens fascia mjukas upp och återfuktas.

Medveten andning och mindfulness d v s att träna sig i att vara medvetet närvarande är som alltid en del i praktiken.Terapeutiskt och läkande för celler och nervsystem.

Passar dig som är nyfiken på att utforska kroppen.Vill du ge dig själv tid för att mjukna, frigöras och kanske upptäcka muskler du glömt bort, få vila och återhämtning så boka dig.

En riktig reboot av ditt nervsystem. All utrustning finns i studion.

Datum: fredag 22/4 samt 6 /5

Tid: 17.30-20.30

Avgift: 500 kr

WORKSHOP

ANDNING & MEDITATION

Kom och testa om kursen som startar i april kan vara något för dig.

Den här klassen är för dig som vill få kropp och sinne att släppa på spänningar och lära dig mer om dig själv, din diafragma och hur det hänger ihop med din andning.

Uppleva och utforska vad som händer i kroppen. Du kommer ge dig själv bättre förutsättningar att kunna andas djupare, slappna av mer vilket kan bidra till bättre sömn, minska oro, ältande och i stället påminna dig om viktiga värden i ditt liv. Eller så vill du helt enkelt bara träna medveten andning för att kunna kallbada i vinter eller få bättre utväxling i din konditionsträning. En klass med andningsövningar (pranayama) och medveten närvaro och delvis tystnad. Vi inleder med några uppmjukande stretchövningar för att skapa plats för andetaget du behöver inte vara ombytt. Andningen påverkar nervsystemet och är involverad i flera olika processer i kroppen och ytterst central för hälsan fysisk och psykisk hälsa. Vi kommer att beröra människans respiratoriska system både ur ett vetenskapligt och yogiskt perspektiv. Varje tillfälle avslutas med guidad avslappning.

Datum 2022: Lördag 19/ 3 kl 10.30-12.30

Avgift: 350 kr

Start i april för kursen AIAUM (Andning & Meditation). Varje kurstillfälle kommer då att vara på 75 min.

WORKSHOP

INTRO FÖR DIG SOM VILL KOMMA IGÅNG MED YOGA

För dig som är nyfiken på vad jag yoga är, lära dig mer om din kropp och andning och börja från början. Du kommer få testa på både hathayoga som är grunden till all fysisk yoga och andra yogavarianter som yinyoga. Andning är en given del Vi väver in lite yogisk filosofi som kuriosa och ser yogan ur ett vidare perspektiv genom att utforska både kropp och sinne.

Passar dig som är helt ny och dig som vill ta det från början. Du kommer också få guidning och individuella tips hur du kan möta yogan i din kropp.

Datum:

Tid: 15-17.30

Avgift: 500 kr

FÖRELÄSNING

OM KVINNORS HÄLSA UR ETT AYURVEDISKT PERPEKTIV

Nya datum 2022 kommer inom kort

Att vara kvinna, eller att leva nära en, kan ibland vara en riktig berg och dalbana av hormoner, pms och ojämn ork. Samtidigt är kvinnan oerhört stark, vis och behöver en helt annan diet och livsföring än en man. Alla kvinnor upplever olika symptom vid mens och menopaus. Vissa märker knappt någon skillnad och vissa upplever alla möjliga symtom, i värsta möjliga form. I denna föreläsning som ges på engelska berättar Dr Sangeeta om menscykeln, mensbesvär och klimakteriet utifrån ayurvedans filosofi. Sangeeta talar svenska och kan även förklara ifall något är otydligt på engelska.

Du får råd om mat och örter i förebyggande syfte och vid obalanser. Råd och tips för förebygga och korrigera mensvärk, pms, värmevallningar, sömnbesvär och humörsvängningar utan värktabletter, antidepressiva piller och syntetiskt hormon.


Om Dr.Sangeeta

Dr. Sangeeta är utbildad Indisk Vaidya, Ayurvedisk läkare, från Kerala, Indien. Hon har genomgått en 6-årig utbildning som därefter byggts på med en panchakarma-träning från Kottakkal Arya Vaidya Sala Research center i Kerala. I senaste numret av tidningen Hälsa finns en artikel med Sangeeta. Hennes specialaområden är mag- och tarm problem, sömnsvårigheter, stresshantering och kvinnosjukdomar mm. Sedan 1994 har Sangeeta arbetat med ayurveda på olika sjukhus i Indien och sedan 2004 är hon bosatt i Sverige och håller utbildningar både i egen regi och på yogalärarutbildningar.

Klangmeditation & Soundhealing

Välkommen på soundhealing. En ljudresa där tonerna och vibrationerna från klang- och kristallskålar bjuder in dig till en stunds djup återhämtning. Allt du behöver göra är att ligga ner och ta emot de läkande klangerna som verkar ända ner på cellnivå.

De hjälper att på ett kravlöst sätt lösa upp stress, trötthet och även trauman som kroppen lagrat. En känsla av djup avslappning, närvaro och att vara fylld med energi är vanliga upplevelser.

Dag: Torsdag 21/4

Tid: 18.00 till ca 19.30 som senast

Avgift: 375 kr

Vill du veta mer om Annikas klangmeditation kan du läsa på www.aurorastarlight.com

Boka nu